Slik rengjør du misfarget skinn eller skai

75226354 408442289837174 1606637095227490304 o

Hva er misfarging og hvordan oppstår det?

Flekker fra tekstiler eller skinn kan oppstå på pigmentert skinn med lyse farger, både i biler og på møbler. Dette kan komme fra en rekke plagg – jakke, belte, bukser, etc. Jeans-stoff, stretch og andre tekstiler kan farge av.

Hvis du er heldig kan dette fjernes med en enkel rens, men hvis det har gått for lang tid kan misfargingen ha blitt permanent – og fargene har trukket inn i overflaten på skinnet. Det er da ikke lenger mulig å reparere dette med vanlig skinnrens.

Så hvordan fjerner du dette?

Første bud er å alltid teste vanlig rens, vi anbefaler Colourlock Strong Leather Cleaner med Colourlock Skinnbørste. Rensen påføres børsten, og området med misfarging rengjøres. Fjern rens med en bomulls- eller mikrofiberklut. Hvis dette ikke fjerner misfargingen må du bruke Colourlock GLD Solvent Cleaner i tillegg.

Denne påføres en klut, og det misfargede området rengjøres forsiktig med kluten. Her er det veldig viktig å være klar over at dette produktet – som er et løsemiddel – kan fjerne både klarlakk og fargelaget på skinnet. Alternativet ditt er uansett oppfarging, så det er alltid best å ta risikoen. Skulle det gå galt er det ikke noe verre enn ny farge som kreves. 

Hvis du enten fjerner farge, eller misfargingen ikke lar seg fjerne – så må du bruke Colourlock Leather Fresh på dette området. 

For å unngå misfarging av et nylig farget område – eller på skinn generelt så anbefaler vi å bruke Colourlock Leather Shield

Anbefalte produkter

Misfarget stol

Sterk misfaring på skinnstol

Misfarget stol

Sterk misfaring på skinnstol

Misfarget bilstol

Sterk misfaring på skinnsete i bil

Misfarget bilstol

Sterk misfaring på skinnsete i bil

Rens av stol med misfarging

Rens av misfarging på stol

GLD på misfarget stol

Rens hjalp ikke, GLD må til

Stol med farge borte pga GLD

GLD kan fjerne litt mye noen ganger

Ny farge påføres

Oppfarging for å fikse området