Tilbake til oversikt

Oppfarging av skinn i bil

Når det kommer til oppfarging av skinn i bil er det først og fremst viktig med en farge som matcher originalfargen på skinnet godt. Det finnes veldig mange forskjellige farger, og vi har per dags dato over 8 000 oppskrifter på forskjellige farger i databasen vår.

 

Lederzentrum GmbH (produsent av Colourlock) har et tett samarbeid med møbel- og bilprodusenter, og får tilsendt nye farger når de introduseres til markedet. Dette gjør at de kan finne en fargeoppskrift som matcher skinnfargen – noe som faktisk er en manuell prosess. Lederzentrum har en magiker på verkstedet med et unikt øye for farger og detaljer.

 

Han har en fremgangsmåte som starter med «øyemål», der han ser ca. hvilke farger som trengs for match – hvor han treffer overraskende bra. Han loggfører nøyaktig hvor mange gram av hvert pigment som går i blandingen – og dette blir en del av den ferdige oppskriften.

 

Hvordan finner jeg rett farge til min bil?

Vi har som nevnt et kartotek på ca. 8 000 farger, så det er ganske stor sannsynlighet for at nettopp din skinnfarge er tilgjengelig. Dette forutsetter at du har navnet på fargen fra bilprodusent – noen oppgir dette i manual, andre ved søk på chassisnr., mens du i noen tilfeller må ta kontakt med merkeforhandler. Hvis du har en spesiell bil eller fargen mot formodning ikke ligger i fargekartet vårt – ta kontakt for å høre om vi har oppskrift på lur eller om vi trenger en prøve av skinnet.

 

Vil fargen alltid matche når dere får en fargekode?

I de aller fleste tilfeller vil fargen være såpass god match at det er vanskelig å se forskjell. Det er riktignok noen forbehold:

  • Gammelt interiør vil kunne være påvirket av tidens tann
  • Det er ganske stor forskjell i utseende på renset vs urenset skinn – husk å rense skikkelig!
  • Det kan forekomme differanser mellom skinn med samme fargekode selv når bilen er fabrikkn

 

Selv ved innsending av en skinnprøve kan det være forskjell – hvis du sender en flik av skinnet under stolen kan dette ha fått en annen nyanse med tiden. Det beste er å sende en nakkestøtte eller et midtarmlene.

 

Vi sender deg gjerne et fargekart pr brev. Du kan bestille dette i nettbutikken:

 

Det er ingen garanti for at du finner din skinnfarge med fargekartet, og det kan bli nødvendig at du enten får fargen scannet hos en av våre samarbeidspartnere, eller sender oss en prøve av skinnet.

 

 

Du må minimum kjøpe 150ml Leather Fresh farge når vi blander spesielt til deg.

 

gå til fargekart

Eksempler på typisk slitasje og skade

001

Typisk slitasjeskade

Lett match for Leather Fresh

002

Typisk slitasjeskade

Lett match for Leather Fresh

003

Typisk slitasjeskade

Repareres med Leather Fresh

004

Kan repareres med Liquid Leather og Leather Fresh, men er i grenseland

005

Kan repareres med Liquid Leather og Leather Fresh, men er i grenseland

006

Må repareres av salmaker

007

Må repareres av salmaker

008

Må repareres av salmaker