Pleie av skinnet i bilen

Rens Bil

Video

Relevante produkter

649,-
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden
649,-
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Rens og beskyttelse

Strong Leather Cleaner

Fra: 459,-
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Rens og beskyttelse

Leather Shield

Fra: 359,-
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Rens og beskyttelse

Colourlock Leather Protector

Fra: 359,-
Dette produktet har flere varianter. Alternativene kan velges på produktsiden

Korrekt pleie forlenger levetiden på skinnet!

Støvsuging, rens og beskyttelse er viktige steg i prosessen for å bevare et skinninteriør best mulig – og sørge for at det holder seg pent så lenge som mulig. 99% av alt skinn i bil er pigmentert skinn. Det betyr at skinnet har et fargelag med en klarlakk over – på mange måter likt bilens eksteriør. Denne kan i likhet med bilens klarlakk slites av diverse årsaker. Her kan du lese litt om hvorfor, hvordan og med hva skinnet burde pleies!

Hvorfor skal skinnet rengjøres og beskyttes?

Om du har ny eller gammel bil med skinninteriør – så er det like viktig at dette skinnet holdes ved like for å sikre lengst mulig levetid. ‘

Har du en bil som har litt blanke skinnseter – ja da trengs det antageligvis en rens.

Hvilken rens skal du bruke?

Hvis det er første gangen du rengjør skinnet ordentlig, skal du benytte Colourlock Strong Leather Cleaner. Dette produktet er spesielt laget for førstegangs rens, selv om skinnet ikke er ekstremt møkkete. Hvis du skal rengjøre et allerede renset og beskyttet skinn burde du bruke Colourlock Mild Leather Cleaner. Selv om du har f. eks en helt ny bil anbefaler vi å gå over med Colourlock Mild Leather Cleaner før påføring av beskyttelse.

Begge disse renseproduktene brukes helst i kombinasjon med Colourlock Skinnbørste

Hvordan beskytter jeg skinnet når det er renset?

Etter rens er det veldig viktig at skinnet beskyttes for å bevare resultatet best mulig. Du reduserer også risikoen for slitasjeskader og permanent misfarging ved å påføre beskyttelse. Her har vi to produkter, en type for skinn som er 3-4 år gammelt eller eldre, og en for nytt skinn. I mange tilfeller benyttes også disse i kombinasjon.

Nytt skinn (yngre enn 3-4 år)

Dette trenger ikke såkalt skinnkrem/skinnmelk. Her er skinnet i god stand, og har ikke tørket ut nevneverdig. Etter rens av nyere skinn påføres Colourlock Leather Shield. Dette produktet er en friksjonsbeskyttelse, og er spesielt godt egnet for å beskytte lyse seter mot misfarging fra olabukser. Det gjør også at skinnet ikke blir like fort møkkete. Det vil ikke endre utseendet eller følelsen et skinnsete har. Vi anbefaler behandling av førersetet hver 3. måned ved normalt bruk av bilen. Resten av interiøret kan behandles hver 6. – 12. måned.

Eldre skinn (mer enn 3-4 år gammelt)

Når skinnet aldres vil det til en viss grad tørke ut – og det trenger næring. Selv om skinnet har en farge og en klarlakk (top coat) vil Colourlock Protector trekke gjennom dette og inn i skinnet. Det inneholder tilsetninger for UV-beskyttelse og taniner (brukes i produksjonen av skinnet) for pleie av skinnet. Det holder seg mykt og smidig, mens antioksidantene bremser aldringen. Du kan gjerne behandle med Colourlock Leather Shield i tillegg.

Kabriolet eller værutsatt skinn?

Da kan du med fordel påføre Colourlock Elephant Leather Preserver for å impregnere og forhindre muggvekst i skinnet. 

Viktig om alle våre produkter

Når det kommer til skinnpleie er ikke mer produkt synonymt med bedre effekt. Det er mye bedre å pleie regelmessig og være sparsom med produktet enn å pleie sjelden med store mengder produkt.

Trenger skinninteriøret ditt ny farge?

I tillegg til smuss og møkk, vil også skinn kunne slites – og klarlakken samt fargen kan slites vekk. Dette kan enkelt farges opp med vår Fresh-serie!