Hva slags materiale har du i bilen?

Skinn

Sånn pleier du ekte skinn

Skai/vinyl

Pleie av imitert skinn

Tekstil/Alcantara

Tekstiler trenger også pleie

Sånn pleier du ekte skinn i bilen

Produkter for pleie av skinn i bilen

99,9% av alt skinn i bil er pigmentert skinn. Det betyr at skinnet har et fargelag med en klarlakk over – på mange måter likt bilens eksteriør. 

Hvorfor skal skinnet rengjøres og beskyttes?

Om du har ny eller gammel bil med skinninteriør – så er det like viktig at dette skinnet holdes ved like for å sikre lengst mulig levetid. ‘

Har du en bil som har litt blanke skinnseter – ja da trengs det antageligvis en rens.

Hvilken rens skal du bruke?

Hvis det er første gangen du rengjør skinnet ordentlig, skal du benytte Colourlock Strong Leather Cleaner. Dette produktet er spesielt laget for førstegangs rens, selv om skinnet ikke er ekstremt møkkete. Hvis du skal rengjøre et allerede renset og beskyttet skinn burde du bruke Colourlock Mild Leather Cleaner. Selv om du har f. eks en helt ny bil anbefaler vi å gå over med Colourlock Mild Leather Cleaner før påføring av beskyttelse.

Begge disse renseproduktene brukes helst i kombinasjon med Colourlock Skinnbørste

Hvordan beskytter jeg skinnet når det er renset?

Etter rens er det veldig viktig at skinnet beskyttes for å bevare resultatet best mulig. Du reduserer også risikoen for slitasjeskader og permanent misfarging ved å påføre beskyttelse. Her har vi to produkter, en type for skinn som er 3-4 år gammelt eller eldre, og en for nytt skinn. I mange tilfeller benyttes også disse i kombinasjon.

Nytt skinn (yngre enn 3-4 år)

Dette trenger ikke såkalt skinnkrem/skinnmelk. Her er skinnet i god stand, og har ikke tørket ut nevneverdig. Etter rens av nyere skinn påføres Colourlock Leather Shield. Dette produktet er en friksjonsbeskyttelse, og er spesielt godt egnet for å beskytte lyse seter mot misfarging fra olabukser. Det gjør også at skinnet ikke blir like fort møkkete. Det vil ikke endre utseendet eller følelsen et skinnsete har. Vi anbefaler behandling av førersetet hver 3. måned ved normalt bruk av bilen. Resten av interiøret kan behandles hver 6. – 12. måned.

Eldre skinn (mer enn 3-4 år gammelt)

Når skinnet aldres vil det til en viss grad tørke ut – og det trenger næring. Selv om skinnet har en farge og en klarlakk (top coat) vil Colourlock Protector trekke gjennom dette og inn i skinnet. Det inneholder tilsetninger for UV-beskyttelse og taniner (brukes i produksjonen av skinnet) for pleie av skinnet. Det holder seg mykt og smidig, mens antioksidantene bremser aldringen. Du kan gjerne behandle med Colourlock Leather Shield i tillegg.

Kabriolet eller værutsatt skinn?

Da kan du med fordel påføre Colourlock Elephant Leather Preserver for å impregnere og forhindre muggvekst i skinnet. 

Viktig om alle våre produkter

Når det kommer til skinnpleie er ikke mer produkt synonymt med bedre effekt. Det er mye bedre å pleie regelmessig og være sparsom med produktet enn å pleie sjelden med store mengder produkt.

Trenger skinninteriøret ditt ny farge?

I tillegg til smuss og møkk, vil også skinn kunne slites – og klarlakken samt fargen kan slites vekk. Dette kan enkelt farges opp med vår Fresh-serie!

Les om farging av skinn i bilen

Sånn pleier du skai/vinyl i bilen

Fremgangsmåten for pleie av skai/vinyl er veldig lik som på ekte skinn. Materialene fremstår veldig like, og så lenge vi snakker om rens og beskyttelse blir det mye likt. Vi har foreløpig ingen egen video for dette, og derfor bruker vi samme video som for ekte skinn!

Produkter for pleie av skai i bilen

Hvorfor skal skai rengjøres og beskyttes?

Skai er et syntetisk materiale – men det betyr ikke dermed at det er unødvendig å pleie det med jevne mellomrom. For å sikre lengst mulig levetid på materialet burde du rense og påføre beskyttelse fra tid til annen.

Hvilken rens og beskyttelse skal du bruke?

Vi har et eget pleiekit for skai/vinyl. Dette inneholder Colourlock Artificial Cleaner og Colourlock Artificial Protector, samt en børste, en klut og en svamp.

Rensen sørger for at du får fjernet møkka på en effektiv måte, mens beskyttelsen bidrar til å gjøre materialet mer motstandsdyktig mot skitt og misfarging fra klær.

Viktig om alle våre produkter

Når det kommer til pleie av skai er ikke mer produkt synonymt med bedre effekt. Det er mye bedre å pleie regelmessig og være sparsom med produktet enn å pleie sjelden med store mengder produkt.

Sånn pleier du tekstil/alcantara i bilen

Produkter for pleie av tekstil/alcantara i bilen

Tilbake